2011. március 23., szerda

Milyenek is a kölykök 3 hónaposan? :)

Sunmore Adorable Amazon:

Az alom egyetlen szuka kutyája. Mindenképpen szerettem volna meghagyni egy kölyköt. Ő kiválasztott magának, úgyhogy marad nálunk. :)
Imád játszani, nagyon érdeklődő, már elkezdtünk tanulgatni. Ad pacsit és már visszahozza az eldobott játékot. Igaz, lehet, hogy előbb fut vele még 1-2 kört. :)
Nagyon határozott kutyus, már most, 3 hónaposan is. Okozott is ezzel meglepetést. Például Loritól már el tudja venni a labdát. Ha nem adja oda a tolakodása ellenére, akkor addig ugrál rá, amíg meg nem kaparintja az áhított játékukat. :)
Ha nagyobb lesz, szeretnék járni vele kutyaiskolába, hogy hasznos dolgokat is meg tudjunk tanulni. Például hogy ne fogadjon el idegenektől ennivalót.
Tervezem elvinni nyáron 1-2 kiállításra is, hogy ismerkedjen a környezettel, azzal a nyüzsgéssel. Elég vagány kölyök, szerintem nem fog gondot jelenteni neki. :)

Sunmore Affable Bear:


Ő a csapat "legkomolyabb" tagja. Természetesen Ő is szeret játszani, de már elég korán érdekelte a játékon kívül is minden. Kíváncsian figyelte, mit csinálunk, amikor épp nem velük foglalkozunk. Vagy egyszerűen csak figyelte a többiek birkózását. :)
Ő már Lettországban él, Rigában.

Sunmore Arch-Eyed:


Nevéhez méltón egy huncut kölyök. :) A csínytevésekben ő vesz részt legtöbbet az alomból. Például szoktunk galambokat etetni, ez az ebecske pedig ravasz róka módjára próbálja becserkészni ezeket a madarakat. Ilyenkor megszűnik a külvilág és erősen koncentrál a feladatra. :)
Már most nagyon ügyesen tud figyelni.

Sunmore Amazing Actor:

A pofija azt súgja, milyen komoly kutyusról van szó. De ez csak álca. :) Egy kis bohóc. Megtalálja a legkülönfélébb módszereket ahhoz, hogy megnevettessen minket. Igen... igazi színész... :))
Természetesen vele is tanulunk úgy, ahogy a többiekkel is. (Pacsi, figyelés...) :)


Nem volt egyszerű vállalkozás, de nagyon jó, hogy megszülettek és mind szép, egészséges, kiegyensúlyozott kutyaként cseperednek. Nagyon remélem, hogy jó kezekbe kerülnek a fiúk, hogy mindannyian megállják a helyüket felnőttként is és sok-sok örömöt adnak a gazdijaiknak! :)

A végére egy feladat:
Nem tudom eldönteni, mi legyen Amazon hívóneve. Tényleg amazonként viselkedik, vagány, egyáltalán nem visszahúzódó kutya, nagyon aktív, pörög és egyben bújós, mint egy cica. :)
Több név is felmerült, de még nem találtam rá az igazira. Akinek van ötlete, írja meg bátran! :)

10 megjegyzés:

  1. Ha nem kötelező, hogy "A" betűvel kezdődjön, akkor legyen Héra. A környezetemben nincs ilyen nevű szuka.
    (Héra a görög mitológiában a házasságot és a születést védelmező istennő. Neve feltehetőleg „oltalmazót”, „úrnőt” jelent.)

    VálaszTörlés
  2. Nem kötelező "A" betűs név. Köszi szépen a javaslatot!

    VálaszTörlés
  3. Szia Nóri!
    Nagyon szépek a kutyáid! Nem is tudtam, hogy ennyire benne vagy ebben a dologban :)
    Ahogy nézegettem a kölyköket, feltűnt a sok A betű. Ez miért van? Talán a lovaknál van valami hasonló, hogy egy adott évhez tartozik egy betű, és minden abban az évben született ló neve így kezdődik. Nálatok is ezért van?
    M.Zita

    VálaszTörlés
  4. Szia Zita!
    Köszönöm szépen! :) Igen, végre sikerült komolyabban foglalkozni velük.
    A törzskönyvi nevekkel az ABC szerint kell haladni. Az első alom kölykei "A" betűvel kezdődőek, a második már "B" betűs alom és így tovább. Bízom benne, hogy hamarosan gondolkozhatok a "B" betűs neveken Lori jóvoltából. :) Természetesen nem így szólítjuk őket, az csak az "anyakönyvi kivonatukban" szereplő név. A hívónév lehet más is. Ami a gazdinak tetszik. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Nóri!
    Nagyon cukik a kutyusaid, biztosan sok örömöd van bennük. Névválasztáshoz: http://www.kutyanevnap.hu/naptarai
    Én nagyon nehezen találtam ki cicuimnak, de végül tökéletes lett. :)
    Jó ez az oldal! Puszi: G. Edina

    VálaszTörlés
  6. A hívónév soha nem egyezik meg a törzskönyvi névvel, vagy van, aki nem talál ki újat?

    VálaszTörlés
  7. Nekem arról a kis vacak hölgyeményről a "Sally" név jut eszembe, olyan szellis! :-))
    D.Betty

    VálaszTörlés
  8. Szia Nóri! Akkor például "Zsuzsi" vagy "Zsömle" nevet sohasem fogsz adni kiskutyáidnak? :-) Nagyon aranyosak, kívánom, hogy ilyen jól is viselkedjenek ;-)
    Márti

    VálaszTörlés
  9. Páromék kutyájának megegyezik a neve, mert a törzskönyvi Balu Kapitány, de Balunak hívják. Egyébként ráillik a kutyára. Én, ha nem haragszol, nem adok tippet, mert mindig brutális neveket találok ki. Például, az egyik mostani kutyánk neve Dugó. A macskáink meg Piroska és Farkas. :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! :)

    Gabi: van, aki nem ad új nevet a kutyunak. De én szeretnék. + Az amazonságát egy kicsit vissza kell fogni, mert jaj lesz nekünk. :))

    Betti: Van benne valami! ;)

    Márti: Nem terveztem ilyen neveket. :)

    Andi: Az is jó név! :)

    VálaszTörlés